Waar let ik op bij aanschaf verandazeilen

Waar-let-ik-op-bij-aanschaf-verandazeilen
U heeft een mooie houten veranda of terrasoverkapping waar u eigenlijk wel wat langer gedurende het jaar van wilt genieten? Met onze verandazeilen maakt u eenvoudig, sfeervol én betaalbaar een 'winterterras' van uw favoriete plek buiten! Maar waar moet je op letten? Wat zijn de mogelijkheden?

Hoe kies ik verandazeilen voor mijn overkapping / veranda / pergola ?
Met verandazeilen zijn er talloze manierne waarop je bijvoorbeeld je overkapping kan dichtmaken. Er zijn namelijk verschillende bevestigingsmogelijkheden, verschillende kleuren en verschillende indelingen die je kunt kiezen. Op deze pagina nemen we alles met je door zodat je alle informatie hebt om een goede keuze te maken. Wij hebben verandazeilen in standaard maten en in maatwerk:

Verandazeilen in standaard maten
Klik hier om onze verandazeilen in standaard maten te bekijken!


Offerte aanvragen voor maatwerk
Nadat je al je keuzes hebt gemaakt met de informatie hieronder ben je natuurlijk benieuwd: Wat kost zoiets? Direct een prijs vinden van verandazeilen is lastig. Juist omdat er veel opties en mogelijkheden zijn. Maar voor ons is een vrijblijvende prijsindicatie zo gemaakt. Dus vul het onderstaande formulier in en we proberen je z.s.m. een prijs toe te mailen.
OFFERTEFORMULIER VERANDAZEILEN


Kom je er niet uit?
Je kunt ons altijd vragen toesturen via de mail of via whatsapp. Stuur de maten en foto's van je situatie bij je vraag mee, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen en adviseren. Je kunt ook onze verandazeilen komen bekijken in onze showroom op afspraak, we zullen je tijdens de afspraak ook adviseren. Klik hier voor meer informatie over onze showroom

Waar worden onze verandazeilen van gemaakt?

Onze verandazeilen worden voor je op maat geproduceerd uit 630gr/m2 PVC. Dit materiaal is licht- en waterdicht. Je kunt dus tijdens een hevige bui alsnog droog onder uw overkapping blijven zitten. Ook is het materiaal vuilafstotend, vaak schoonmaken is dus niet nodig. Door de unieke matte finish heeft het verandazeil een luxe uitstraling én is het vlamvertragend
De eventuele vensters worden gemaakt uit vervaardigd transparante PVC folie. Dit folie is bestand tegen schimmel en lage temperaturen. Het heeft zeer goede weerstand tegen UV, luchtverontreiniging, zoutnevel, schimmel- en temperatuurveranderingen.


Keuze maken qua indeling en kleuren
Onze PVC terraszeilen zijn leverbaar in mooie natuurlijke en moderne kleuren en hebben een luxe uitstraling. Je kunt zelf je verandazeil inrichten met eventuele vensters en doorloopdeuren naar wens.

Om een beeld te krijgen van alle mogelijkheden qua vensters en deuren adviseren wij je om te kijken in ons fotoalbum:
Klik hier voor het fotoalbum 

Hoe bevestig je een verandazeil aan je overkapping / serre?
Verandazeilen worden bevestigd op uw overkapping. Aan de bovenkant van de overkapping gebeurd dit met een caravanrail. De pees van het verandazeil zit wordt daarin geschoven. Aan de zijkant wordt het verandazeil vastgemaakt met tenaxen.


Bevestigingsmateriaal:
 •  Ritsen altijd van het bekende merk YKKDe ritsen zijn van binnen én buiten te openen
   
 • Aluminium caravanrail, brute, mat zwart, antraciet (ral7016) of cremewit (Ral 9001) voor een blijvend mooie bevestiging aan de bovenzijde en of aan de zijkanten.
 • Standaard een 8mm dikke pees aan de bovenzijde voor een waterdichte en extra stevige bevestiging in de aluminium Hierdoor is er een strakkere en duurzamere verbinding.
   
 • Tenaxknopen (rvs)voor een mooie maar solide bevestiging van de zijkanten op de staanders.
Aanvullende opties:
 •  'PVC slikrand' aan de onderzijde (Binnen of buitenkant) voor het tochtdicht maken en tegen inwateren
 • Oprolriempjes met d-haak voor het oprollen van uw zeilen wanneer u deze tijdelijk open wilt hebben
 • Tunnel met aluminium verzwaringsbuis aan de onderzijde waardoor uw zeil mooi strak blijft hangen
 • Naast elke rits een zeiloog zodat u het zeil welke blijft hangen kunt vastzetten om eventueel 'wapperen' tegen te gaan
   
Voorbeelden keuzes indeling vensters en zeilen

Hieronder ziet u aan de voorzijde verticale vensters waarvan één venster voorzien is van ritsen. Deze kunt u dan oprollen en gebruiken als loopdeur.
Aan de zijkant is een raamvenster gemonteerd. Hier bestaat het venster uit één geheel maar ook hier kunt u kiezen voor meerdere vensters in één zeil.


Hieronder ziet u een vrij standaard indeling. Horizontaal venster.
De verhouding qua pvc aan de onder- en bovenzijde kunt u zelf bepalen. 
Specifieke maatwerk oplossingen
In onze showroom hebben wij bijna alle "moeilijke situatie" verwerkt in onze showmodellen. Zo kunt u de oplossingen komen bekijken welke wij u kunnen bieden. Wij denken graag mee en u kunt ons altijd bellen voor advies.

Schuine zijde in uw overkapping? Zeker geen probleem. Over de gehele afmeting of net dat stukje boven de schutting. Hieronder ziet u een drietal voorbeelden. 

Vaak komen wij ook situaties tegen waar de bevestiing aan de zijkant niet aan de muur bevestigt kan worden. Bijvoorbeeld vanwege een kozijn, een huurwoning, of het niet willen boren in de muur.
Dan bieden wij de oplossing door een tunnel van zeil aan de zijkant te maken ten behoeve van een metalen buis welke we klemmen tussen de ringbalk en de vloer. Het zeil bevestigen we dan via een rits aan de tunnel. (Zie foto)


Hieronder ziet een voorbeeld van hoe een zeil gemonteerd wordt als er bv geen hoekstaander is maar u wel de hoek wilt creeeren met het zeil.
                                         


 Heb je een vraag of wil je advies ontvangen?

Heb je een vraag of wil je advies ontvangen?

Neem contact met ons op! Via mail of telefoon:
Tel: 074-8538649 | App: 06-27185316
Mail: klantenservice@daylighttrading.nl